Uitbreiding vloot ms Venere

26-03-2010

NBZ heeft haar vloot uitgebreid met het ms Venere; een 'semi-refrigerated' gastanker (LPG). Hierdoor is NBZ, na de verkoop van de Gas Pioneer in februari 2010, wederom actief op de winstgevende gasmarkt. Het rendement op de nieuwe financiering ligt rond de 20%.


De financiering van de Venere verloopt via een sale-and-lease-backconstructie, waarbij de verkoper het schip vervolgens huurt van de nieuwe eigenaar. Het schip is gekocht van rederij De Poli Tankers BV voor usd 15, 85 miljoen (incl. kosten). Dit bedrag wordt gefinancierd met een hypotheek (usd 10,4 miljoen), een krediet van de verkoper (usd 2 miljoen) en usd 3,45 miljoen eigen vermogen van NBZ. 


Rederij De Poli Tankers huurt het schip gedurende de komende vijf jaar tot en met maart 2015. Na afloop van deze periode heeft NBZ het recht het schip te verkopen aan de huurder voor een vast bedrag van usd 11,8 miljoen. Dit betekent dat NBZ niet het restwaarderisico loopt. Indien een derde op dat moment meer wil betalen, mag NBZ het schip aan deze derde verkopen. 


Het ms Venere is een 'semi-refrigerated' gastanker (LPG) met een draagvermogen van 3090 dwt. Het schip is in Italië gebouwd bij Cantiere Navale de Poli Spa in Venetië en is zes jaar oud (2004). De vooruitzichten voor de gasmarkt en met name wat betreft het vervoer van LPG, zijn positief; zowel op de korte als op de middellange termijn.


« Ga Terug

Wat is NBZ?

 

 • Een beleggingsfonds in zeeschepen.
 • Het fonds financiert meerdere schepen, die op verschillende markten actief zijn.
 • Dankzij deze spreiding beheersbaar risico.
 • Streef dividend tussen 7% en 10% per jaar.

Koers NBZ

Intrinsieke waarde

30 september 2022
USD 10,35

€ 10,64


Beurskoers

Actuele koersinformatie
ISIN
NL0010228730

Ga direct naar

 

Jaarverslag 2021
Persberichten

Deze pagina

 

  doorsturen

  Doorsturen

  Sluiten


  Interessante informatie
  Ik las deze informatie van het Nederlandse Beleggingsfonds in Zeeschepen op nbzfonds.nl. Wellicht is dit ook interessant voor jou. Hartelijke groeten.

     

  Bookmark
  printen
  opslaan
  pdf PDF maken
  contact