Containervaart profiteert van coronacrisis

16-11-2020

De containervaart floreert in deze coronacrisis. Wereldwijd wordt een deel van de uitgespaarde uitgaven aan reizen en restaurantbezoek besteed aan de aankoop van consumptiegoederen.

De markten in het verre oosten en met name China zijn weer sterk in opmars en zowel de lokale consumptie als de uitvoer van goederen richting Europa en de VS heeft een sterke groei van de containermarkt tot gevolg. Wereldwijd blijft de onzekerheid wat de effecten van toenemende werkloosheid op met name het consumenten vertrouwen zal hebben, meldt het Financieel dagblad (FD).  

Het scheepvaartfonds NBZ heeft een portefeuille van beleggingen in zeeschepen in diverse deelmarkten. Een deel van haar belangen is ondergebracht in de containermarkt. NBZ is voorts actief in andere scheepvaartsegmenten zoals de bulkmarkt en de tankermarkt. Laatstgenoemde segmenten hebben het moeilijker in deze tijd van crisis, zo heeft elk marktsegment zijn eigen dynamiek.

In zijn algemeenheid geldt voor de gehele scheepvaartmarkt dat het wereldwijde orderboek historisch laag is, waardoor het risico klein is dat er de komende paar jaar overcapaciteit ontstaat als gevolg van te veel op de markt komende nieuw gebouwde schepen. NBZ is dan ook op middellange termijn gematigd optimistisch over de gehele scheepvaartsector. 


« Ga Terug

Wat is NBZ?

 

 • Een beleggingsfonds in zeeschepen.
 • Het fonds financiert meerdere schepen, die op verschillende markten actief zijn.
 • Dankzij deze spreiding beheersbaar risico.
 • Streef dividend tussen 7% en 10% per jaar.

Koers NBZ

Intrinsieke waarde

30 september 2022
USD 10,35

€ 10,64


Beurskoers

Actuele koersinformatie
ISIN
NL0010228730

Ga direct naar

 

Jaarverslag 2021
Persberichten

Deze pagina

 

  doorsturen

  Doorsturen

  Sluiten


  Interessante informatie
  Ik las deze informatie van het Nederlandse Beleggingsfonds in Zeeschepen op nbzfonds.nl. Wellicht is dit ook interessant voor jou. Hartelijke groeten.

     

  Bookmark
  printen
  opslaan
  pdf PDF maken
  contact