Goedkeuring jaarrekening 2009

19-04-2010

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van NBZ heeft op maandag 19 april 2010 het jaarverslag en de jaarrekening 2010 goedgekeurd. Directie en raad van commissarissen werd decharge verleend voor het gevoerde beleid. Op voorstel van de directie stelde de Algemene Vergadering van Aandeelhouders het dividend over 2009 vast op $ 350 per participatie. 


De vooruitzichten voor 2010 zijn goed. Volgens de NBZ-directie liggen er mooie deals in de week. "Eigenlijk is er slechts één probleem: geld. Om die deals te kunnen sluiten, heeft NBZ meer aandeelhouders nodig", legde directeur Diederik Tjeenk Willink de vergadering uit.

"Ook de aandeelhouders zelf kunnen daarvoor zorgen. Zij kunnen NBZ groter maken. Vertel uw vrienden over NBZ. Neem hen mee naar onze maandelijkse roadshows. Ook u profiteert van een groter NBZ. Hoe groter het fonds, hoe gespreider het risico en hoe hoger het rendement".

Over 2009 hebben aandeelhouders van NBZ een dividendrendement behaald van ruim 7%. NBZ verwacht dat dit in 2010 verder kan toenemen. Belangrijkste reden hiervoor is dat met de financiering van de Venere de oprichtings- en emissiekosten voor het merendeel zijn afgelost. Wanneer NBZ deze schuld volledig heeft afgelost, zal het rendement verder toenemen en de koers stijgen.


« Ga Terug

Wat is NBZ?

 

 • Een beleggingsfonds in zeeschepen.
 • Het fonds financiert meerdere schepen, die op verschillende markten actief zijn.
 • Dankzij deze spreiding beheersbaar risico.
 • Streef dividend tussen 7% en 10% per jaar.

Koers NBZ

Intrinsieke waarde

30 september 2022
USD 10,35

€ 10,64


Beurskoers

Actuele koersinformatie
ISIN
NL0010228730

Ga direct naar

 

Jaarverslag 2021
Persberichten

Deze pagina

 

  doorsturen

  Doorsturen

  Sluiten


  Interessante informatie
  Ik las deze informatie van het Nederlandse Beleggingsfonds in Zeeschepen op nbzfonds.nl. Wellicht is dit ook interessant voor jou. Hartelijke groeten.

     

  Bookmark
  printen
  opslaan
  pdf PDF maken
  contact