NBZ passeert interim-dividend

04-04-2012

De directie heeft besloten tot het passeren van het interim-dividend over het tweede kwartaal 2012.

Hoewel NBZ voldoende operationele winst maakt en er op basis hiervan een interim-dividend over het tweede kwartaal zou kunnen worden uitgekeerd, overeenkomend met zo'n 3,5% dividend­rendement, acht de directie het niet verstandig om tot uitkering over te gaan. De kasreserves zijn hiertoe te laag. Zeker gezien de onzekerheden rondom het ms Atagun.

De directie betreurt deze beslissing zeer. Sinds haar oprichting heeft NBZ elk kwartaal dividend uitgekeerd; 21 keer in successie.

Directeur Diederik Tjeenk Willink: "Het is bijzonder spijtig dat zo'n lange traditie moet worden doorbroken. Onze participanten weten hoe belangrijk NBZ haar dividendbeleid vindt. Dat is gestoeld op het ieder kwartaal uitkeren van onze winst aan onze aandeelhouders en participanten. En operationele winst maken we nog steeds. Toch is het op dit moment verstandiger onze kasreserves niet aan te spreken voor het uitkeren van interim-dividend. Dat kan ook later dit jaar, als de reserves weer zijn aangevuld. Want let wel, met het passeren van dit interim-dividend, is ons dividendbeleid niet over boord gezet."


« Ga Terug

Wat is NBZ?

 

 • Een beleggingsfonds in zeeschepen.
 • Het fonds financiert meerdere schepen, die op verschillende markten actief zijn.
 • Dankzij deze spreiding beheersbaar risico.
 • Streef dividend tussen 7% en 10% per jaar.

Koers NBZ

Intrinsieke waarde

30 september 2022
USD 10,35

€ 10,64


Beurskoers

Actuele koersinformatie
ISIN
NL0010228730

Ga direct naar

 

Jaarverslag 2021
Persberichten

Deze pagina

 

  doorsturen

  Doorsturen

  Sluiten


  Interessante informatie
  Ik las deze informatie van het Nederlandse Beleggingsfonds in Zeeschepen op nbzfonds.nl. Wellicht is dit ook interessant voor jou. Hartelijke groeten.

     

  Bookmark
  printen
  opslaan
  pdf PDF maken
  contact