Zeventiende kwartaal dividend

21-01-2011

Op 21 januari 2011 is, onder het afhouden van 15% dividendbelasting, interim dividend uitbetaald. Dit is het interim dividend over het 1e kwartaal van 2011, als voorschot op het uiteindelijke dividend. Het interim dividend bedraagt USD 80,00 per participatie, overeenkomend met een dividendrendement van ruim 7%.
 
Zeventiende dividenduitkering op rij
Sinds de oprichting heeft NBZ elk kwartaal opnieuw dividend uitgekeerd; dit is de zeventiende keer op rij. Werd in het verleden soms gekozen een deel van het dividend uit de agioreserve te betalen, deze keer is daar van afgezien. Dit betekent niet dat we verwachten dat het fonds slecht gaat presteren. In tegendeel. Nu de oprichtings- en emissiekosten grotendeels zijn terugbetaald, kunnen eventuele winsten uit nieuwe deals grotendeels toevloeien naar onze participanten. Wel hebben we, zoals bekend, te maken met twee investeringen die onder druk staan en die het rechtvaardigen de agioreserve dit keer niet aan te spreken.
 
Leningsovereenkomst
Tevens attenderen we u op een leningovereenkomst gesloten tussen NBZ BV (het fonds) en NBZ Management BV (de beheerder). Deze overeenkomst (USD Facilities Agreement) regelt de condities met betrekking tot huidige en toekomstige leningen verstrekt door de beheerder aan het fonds.


« Ga Terug

Wat is NBZ?

 

 • Een beleggingsfonds in zeeschepen.
 • Het fonds financiert meerdere schepen, die op verschillende markten actief zijn.
 • Dankzij deze spreiding beheersbaar risico.
 • Streef dividend tussen 7% en 10% per jaar.

Koers NBZ

Intrinsieke waarde

30 september 2022
USD 10,35

€ 10,64


Beurskoers

Actuele koersinformatie
ISIN
NL0010228730

Ga direct naar

 

Jaarverslag 2021
Persberichten

Deze pagina

 

  doorsturen

  Doorsturen

  Sluiten


  Interessante informatie
  Ik las deze informatie van het Nederlandse Beleggingsfonds in Zeeschepen op nbzfonds.nl. Wellicht is dit ook interessant voor jou. Hartelijke groeten.

     

  Bookmark
  printen
  opslaan
  pdf PDF maken
  contact